Λίγα λόγια για μένα 

   Τιλάσα, λες ότι είσαι ειδικός στην         ευτυχία των χώρων.Τι εννοείς με αυτό;

Χώρος είναι το πεδίο στο οποίο εκφράζεται η ύπαρξη. Είναι συχνότητα. Δεν είναι μόνο ένα οριοθετημένο μέρος.  Χώρος είναι ο άνθρωπος, τα συναισθήματά του, η σχέση του με τον εαυτό του και τα σώματά του, οι σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους. Χώρος είναι ο διάλογός του με τα κτίρια, με τους τόπους, με τη Γη, τα αστέρια. Δηλώνω ειδικός στην ευτυχία των χώρων, διότι μέσα από την μέθοδο που έχω αναπτύξει σε καθοδηγώ να συντονιστείς με τις πιο υψηλές συχνότητες της ευτυχίας σου σε κάθε τομέα της ζωής σου! Μέσα από τη σκέψη, το συναίσθημα, το σώμα και τους χώρους σου.

Τι σε οδήγησε να ασχοληθείς με όλο αυτό;

Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είχα μια ακόρεστη περιέργεια για το πως αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι με τους χώρους τους. Αυτή η περιέργεια με ώθησε να σπουδάσω αρχικά Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων στη Βακαλό. Αργότερα ως επαγγελματίας, στην πράξη διέγνωσα ένα κενό υπηρετώντας τους χώρους μόνο για την εικόνα ή την πρακτικότητα. Αυτή η έλλειψη με οδήγησε στο να ακολουθήσω σπουδές με μια πιο εσωτερική, ανθρωποκεντρική προσέγγιση η οποία άλλαξε τον τρόπο που έβλεπα τα πράγματα και ολόκληρη την ζωή μου.

Είμαι ερωτευμένη με το να αφουγκράζομαι τις δονήσεις και να αποκαλύπτω το κρυμμένο φως μέσα στους χώρους και στους ανθρώπους.

IMG_20190901_105143_576.jpg
IMG_1605644267153.jpg
Tilasa Μεγαλη.jpg

  Τι σημαίνει ΤΙΛΑΣΑ; Ποιά είναι τα εργαλεία αυτής της μεθόδου;

ΤΙ ΛΑ ΣΑ. Το ΤΙ μεταφέρει-δημιουργεί γέφυρες φωτός, το ΛΑΣ σημαίνει γη και το Α σημαίνει Πρώτο-Αρχέγονο φως.

Η Μέθοδος αυτή σε καθοδηγεί να συντονιστείς με τις πιο υψηλές συχνότητες της ευτυχίας σου σε κάθε τομέα της ζωής σου. Μέσα από τη σκέψη, το συναίσθημα, το σώμα και τους χώρους σου.

Η μέθοδος TILASA είναι ένας υπέροχος συνδυασμός πολυεπίπεδων εργαλείων τα οποία συνδυάζονται διαφορετικά ανα περίπτωση. Εφαρμόζονται και διαδικτυακά.

Οι 9 διαφορετικές Master σχολές του Feng Shui, με γεωθεραπευτική προσέγγιση χωρίς βοηθητικά υλικά, εικαστικές ή κτιριακές παρεμβάσεις. Πρόκειται για τον συνδυασμό πολλών μορφών θεραπείας χώρου με μεγάλη αντοχή στο χρόνο.

·      Η Ολιστική Αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου όπου και αν κριθεί αναγκαίο. Πρόκειται για συμβουλευτική σχεδιασμού ενός κτιρίου ή διακόσμησής του με βάση την χρήση του και την βέλτιστη απόδοση ενέργειας.

·      Joy Consultation, πρόκειται για μια πολύ ισχυρή θεραπευτική συμβουλευτική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική μέθοδο που διακρίνει τη ρίζα του προβλήματος και καθοδηγεί τον ενδιαφερόμενο βήμα-βήμα προς την επίλυσή του. Ενδεικτικά αναφέρω κάποια από τα εργαλεία της μεθόδου όπως Αναδρομή σε αυτήν ή προηγούμενες ενσαρκώσεις, ενεργειακό καθαρισμού του φυσικού και των λεπτοφυέστερων σωμάτων, εναρμόνιση των ενεργειακών κέντρων (chakras), μέθοδος Birth point, Karma release.

Tilasa Μεγαλη.jpg
IMG_1605644267153.jpg
IMG_20190901_105143_576.jpg

 Κατά πόσο το σύγχρονο «Interior Design» υπηρετεί     την ανώτερη χαρά των ανθρώπων;

Δυστυχώς μερικές φορές περισσότερο «χειραγωγεί» τον άνθρωπο παρά τον υπηρετεί! Πολλή ενέργεια και χρήμα ξοδεύονται περισσότερο για την εξωτερική εικόνα! Δεν είναι της μόδας, δεν συμφέρει κάποιους να μάθουμε να λάμπουμε εκ των έσω! Στον κλάδο της αρχιτεκτονικής και του design βλέπεις, σχεδιάζονται πανομοιότυποι επαγγελματικοί χώροι και κατοικίες χωρίς προσωπικό στίγμα και αποκομμένοι από την πολιτισμική ταυτότητα του τόπου. Παρόμοιες κατοικίες, καφετέριες με ίδια διακόσμηση, εστιατόρια, ξενοδοχεία!!!

Παρόλο που το 87 % της ζωής μας το περνάμε μέσα σε κτίρια (ποσοστό έρευνας προ Covid εποχή), δεν μας είναι εύκολα αντιληπτό ότι το κτίσμα, η θέση του, η διακόσμησή του και οι γείτονές του επιδρούν σε υψηλό βαθμό πάνω στο σώμα, τη σκέψη, την ψυχή, τα συναισθήματα, την πνευματικότητα και την συμπεριφορά μας.
Αυτό ακριβώς με οδήγησε στο να εμβαθύνω και να επικεντρωθώ στη σχέση “ο άνθρωπος και ο χώρος του”.

 Μπορεί ένας χώρος να υποστηρίξει την εξέλιξή μας;

Ένας χώρος μπορεί να υποστηρίξει την εξέλιξή μας όσο και να την μπλοκάρει. Κι αυτό γιατί το σώμα, η γη και οι χώροι μας είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Η γη έχει μεγάλο πλούτο γνώσης πάνω σε αυτό το θέμα, μέρος της οποίας έχει καταγραφεί τα τελευταία 5000 χρόνια από πολλούς πολιτισμούς. Αναζητώ, συλλέγω και διδάσκομαι αυτή τη γνώση. Μέσα από συγκεκριμένα εργαλεία και μεθόδους δημιούργησα μια ολιστική μέθοδο θεραπείας για τον άνθρωπο και το χώρο του συντονισμένη με την αγάπη και τους νόμους της φύσης. Είναι η μέθοδος TILASA.

Tilasa Μεγαλη.jpg
IMG_1605644267153.jpg
IMG_20190901_105143_576.jpg

Δηλαδή μέσα από τον χώρο στην ουσία ασχολείσαι βαθύτερα με τον άνθρωπο. Τί βλέπεις μέσα από κει;  

Ακριβώς! Ο χώρος σου είναι ο καθρέφτης σου. Είναι μια οντότητα που δεν την έχεις επιλέξει καθόλου τυχαία. Η σχέση σου, ο τρόπος που κινείσαι μέσα σε αυτόν, είναι ένας πολύ προσωπικό και αποκαλυπτικό υλικό πεδίο της πνευματικής σου αφθονίας. Ο χώρος δεν κάνει ποτέ λάθος, η αδυναμία ή το τραύμα είναι ορατό όσο καλέστητος κι αν είναι! 

  Ποιός είναι ο στόχος μας τελικά σε αυτή τη ζωή και ποιά είναι η δική σου αποστολή  ;

Ο δικός σου στόχος είναι να απολαμβάνεις καθημερινά την υψηλή σου αξία μέσα σε χώρους που υποστηρίζουν την υγεία, τη χαρά και την αφθονία σε όλα τα επίπεδα!
Η δική μου αποστολή είναι να σε εμπνεύσω και να σε καθοδηγήσω ώστε όλο αυτό να το υλοποιήσεις, να το απολαμβάνεις και να είσαι ερωτευμένος/η με τη ζωή σου.

"Your own Self-Realization is the greatest service you can render the world."

Sri Ramana Maharshi